Təmizlənmiş toyuq – kəsilmiş, lələkləri yolunmuş, daxili orqanları çıxarılmağa hazır bütöv karkas.
Məhsul xüsusiyyətləri:
- Bütöv toyuq karkası (baş və boyun hissəsi kəsilmiş)
- Dərinin üzərindəki xırda tük kökləri diqqətlə təmizlənib
- Qanadlar, budlar və sinə hissəsi bütöv saxlanılıb
- Ev yeməkləri, soba, qızartma, bozbaş, piti, plov üstü və şorba üçün uyğundur
- Parçalamaq, yarımkarkas və ya tikələrə bölmək üçün əlverişli
- Sümükdən bulyon çıxarmağa, dərisindən isə xırt-xırt qızartma hazırlamağa uyğun
Saxlama və istifadə məsləhətləri:
- Soyuducuda 0–4°C-də saxlamaq, qısa müddətdə istifadə etmək
- Uzunmüddətli saxlanma üçün porsiyalara bölüb dondurmaq
- Bişirməzdən əvvəl sərin suda yuyub qurutmaq və seçdiyiniz ədviyyatlarla marinad etmək
Qablaşdırma:
- İstəyə görə bütöv və ya sümüklü/sümüksüz hissələrə bölünərək ayrı paketlənməyə uyğundur.