Bankada duzlu üzüm yarpağı – dolma üçün hazır konservalar
- Məhsul: Duzlu suda konservləşdirilmiş üzüm yarpaqları
- Qablaşdırma: Şüşə bankalar, müxtəlif həcmli (təxmini 0.7 L və 1 L arası bankalar görüntülərdə var)
- Təsvir: Yarpaqlar təmizlənərək rulo şəklində yığılmış, duzlu məhlulda saxlanılıb. Hər banka sıx şəkildə doludur, qapaqlar hermetik bağlanıb.
- İstifadə sahəsi: Dolma/sarma, turşulu salatlar, plov və isti yeməklər üçün. Bankadan çıxarıb yuyaraq istifadə etmək kifayətdir.
- Dad/profil: Duzlu və yüngül turşməzə notlar; bişirildikdə yumşaq tekstura verir, bükməyə uyğun elastiklik saxlayır.
- Saxlama qaydası: Sərin, günəş görməyən yerdə saxlayın. Açıldıqdan sonra soyuducuda saxlayın və qısa müddətdə istifadə edin.
- Tərkib: Üzüm yarpağı, duzlu su (brin). Başqa heç nə əlavə olunmayıb – ev üsulu ilə hazırlanıb.
Ev yeməkləri və qış tədarükü üçün praktik seçimdir: bankanı aç, yarpağı yuy, içliklə bük və bişir.