Bankada üzüm yarpağı – duzlu məhlulda konservləşdirilmiş.
- Tərkib: təzə üzüm yarpağı, su, duz.
- İstifadə: dolma/sarma üçün yarpaq; isti yeməklər, salatlar və qəlyanaltılar üçün uyğundur.
- Hazırlanma: yarpaqlar yığılaraq yuyulub sıx bükülüb bankaya yığılır, üzərinə duzlu su əlavə olunaraq qapağı möhkəm bağlanıb konservləşdirilir.
- Dad və tekstura: zərif, incə lifli, bükməyə rahat; duzluluq dolmanın içi ilə balans yaradır.
- İstifadə qaydası: istifadə etməzdən əvvəl yarpaqları 5–10 dəqiqə suda saxlayıb duzunu azalda bilərsiz; sonra sarma üçün hazırdır.
- Saxlama: sərin, quru və günəş görməyən yerdə saxlayın; açıldıqdan sonra soyuducuda saxlamaq və qısa müddətdə istifadə etmək məsləhətdir.
- Qablaşdırma: şüşə banka, metal qapaqla.