Yeməli balqabaq – armud formalı, narıncı-bej rəngli sort
Məhsulun xüsusiyyətləri:
- Ev bağı məhsulu, armud formalı şirin balqabaq (butternut tipli)
- Qalın, sıx və lifsiz ətli hissə; püresi, şirniyyat, şorba və plov üçün uyğundur
- Aromatik, bişdikdə krem kimi tekstura alır
- Qabığı möhkəm, saxlanmaya uyğun; toxumu qovurmaq və ya əkib çoxaltmaq olar
- Müxtəlif ölçülər: orta və iri nümunələr mövcuddur
- Təbii rəng çalarları: açıq narıncıdan kremə və yaşılımtıl naxışlara qədər
İstifadə tövsiyələri:
- Sobada dilimləyib zeytun yağı və ədviyyatla qızartma
- Kremsi balqabaq şorbası və ya püresi
- Plov, qovurma, dolma, desert və mürəbbə üçün
- Uşaqlar üçün püre, fitnes rasionu və vegetarian yeməkləri
Qeyd:
- Təzə yığılmış payız balqabaqları top halında mövcuddur
- Hərtərəfli mətbəx istifadəsi üçün uyğundur, uzun müddət sərin yerdə saxlanıla bilər