Ev üsulu acı-adı dadlı leço/adjika sousu – şüşə bankada.
Tərkib:
- Doğranmış pomidor
- Bibər (şirin və az acı)
- Yerkökü
- Sarımsaq
- Yaşıl göyərti (cəfəri/dərvişotu qarışığı)
- Duz və ədviyyatlar
- Bitki yağı
Xüsusiyyətlər:
- Qış tədarükü kimi bişirilmiş, pasterizə olunmuş
- Qatı, iri doğranmış tekstura
- Ət, toyuq, kartof, plov, makaron və sendviçlər üçün hazır sous
- Qarnir kimi soyuq halda və ya yemək bişirərkən istəyə görə əlavə olunur
- Təbii rəng və ədviyyəli ətir
Qablaşdırma:
- Şüşə banka, metal qapaqla bağlanmış
- Təxmini həcmi: 0.5–0.7 l (bankadan asılı olaraq)
Məhsul evdə hazırlanmış tərəvəz qarışığından ibarət olub, gündəlik yeməklərə ədviyyəli domates-bibər dadı qatır.