Arı çörəyi (perqa) – təbii arı məhsulu
- Tərkibi: arıların toplayıb pətək gözlərində fermentasiya etdiyi çiçək tozu və nektar.
- Görünüş: xırda silindrik dənələr, qəhvəyi-sarı çalarlar.
- İstifadə sahələri: gündəlik qida rasionuna əlavə, smoothie və yoqurtlara qarışdırma, çay və bal ilə qəbul, səhər yeməklərinə (yulaf, müsli) qatma.
- Mümkün üstünlüklər: zülal, amin turşuları, vitamin və minerallarla zəngin təbii mənbə; aktiv həyat tərzi və mövsümi dövrlərdə rasional qida əlavəsi kimi uyğun.
- Qəbul qaydası üçün ümumi tövsiyə: kiçik porsiyalarla başlayın; gündə 1-2 çay qaşığı yeməkdən sonra istifadə etmək rahatdır.
- Saxlanma: quru, sərin və günəş işığından uzaq yerdə, hava keçirməyən qabda saxlayın.
- Qoxu və dad: yüngül bal-çiçək ətiri, xoş, bir az turşməzə notlar.
Təmizlənmiş dənələr şəklində, istifadəyə hazır.