Naxçıvan kolbasası – ənənəvi üsulla hazırlanmış, tütsülənmiş ət məhsulu. topdan 1 kilosu 10 man
Xüsusiyyətlər:
- Təbii mala ətindən hazırlanmış klassik Naxçıvan resepti
- Odun tüstüsü ilə uzunmüddətli tütsüləmə; xaricdə qızılı-qəhvəyi qabıq, içdə şirəli və ədviyyəli dad
- Duz, sarımsaq və seçilmiş ədviyyatların balanslı qarışığı
- Asılaraq qurudulmuş “at nalı” formasında batonnar
- Səndviç, səhər yeməyi, çərəz süfrələri və isti yeməklər üçün uyğun
- Dilimləndikdə forması və teksturası bərabər, kəsikdə zərif lif quruluşu
Saxlama və istifadə:
- Soyuq, quru və havalı yerdə saxlayın; kəsildikdən sonra soyuducuda ağzı bağlı qabda saxlamaq məsləhətdir
- Nazik dilimləyib qəlyanaltı kimi, yaxud doğrayıb yumurta ilə, makaron və ya kartof yeməklərində istifadə edin
Ənənəvi Naxçıvan dadını sevənlər üçün aromatik, ədviyyəli kolbasa.