Təbii alma sirkəsi – ev üsulu ilə hazırlanmış
- Tərkib: yalnız yerli bağ alması, su və mayalanmadan yaranan “ana” (ana sirkə). Rəng şəffaf-qızılıdan daha tünd tonlara qədər dəyişir – partiyalara görə təbii fərq.
- Hazırlanma: alma parçaları uzunmüddətli təbii fermentasiya ilə sirkəyə çevrilir, süzülür və şüşə butulkalara doldurulur. Heç bir süni qatqı, boyaq və aromatizator yoxdur.
- İstifadə sahələri:
- Salat, marinad və souslara turş-şirin dad
- Turşu və konservlər üçün
- Suda seyreltməklə içki və ya çaylara əlavə
- Təmizlik və dezodorasiya məqsədləri
- Saç və dəri üçün ev kosmetikasında
- Dad/profil: yumşaq turşuluq, alma ətiri, xoş ətirli buket.
- Qablaşdırma: müxtəlif həcmlərdə şüşə butulkalar, ağ və rəngli qapaqlar. Şüşələr şəffaf, relyefli formadadır.
- Saxlama qaydası: sərin, günəş görməyən yerdə; açıldıqdan sonra qapağı möhkəm bağlamaq. Təbii çöküntü mümkün və normaldır.
Şəkillərdə 29/11/2024 və 20/08/2023 tarixli partiyalar göstərilib. Təbii, ədviyyatsız, qatqısız alma sirkəsi axtaranlar üçün uyğun seçimdir.