Milli şirniyyatlar – əl işləri - Şəkərbura: Xəmir üzərində incə
Milli şirniyyatlar – əl işləri
- Şəkərbura: Xəmir üzərində incə şəbəkə naxışları, kənarları hörmə büküm. İçlik olaraq üyüdülmüş qoz-fındıq/leistə qarışığı düşünüb hazırlanır. Üzəri zərif çiçək bəz...
Təndir çörəyi – kənd üsulu ilə - Odlu közdə klassik təndir ocağında
Təndir çörəyi – kənd üsulu ilə
- Odlu közdə klassik təndir ocağında bişirilən, oval formalı, üstü yüngül qızarmış, içi yumşaq, kənarları xırt-xırt çörək
- Xəmiri ənənəvi tərkib: buğda unu, su, may...
Ev üsulu xingəl/manti – əl ilə bükülmüş, xırda ölçülü, dondurulmuş. -
Ev üsulu xingəl/manti – əl ilə bükülmüş, xırda ölçülü, dondurulmuş.
- Xəmir: klassik buğda unundan, nazik yayılmış, yüngül unlanmış.
- İçlik: xırda doğranmış ət qarışığı (soğanla), hər qəlyanaltıl...
Əl işı qor dumpling – “düşbərə” hazırlığı - Ev üsullu, xəmiri nazik
Əl işı qor dumpling – “düşbərə” hazırlığı
- Ev üsullu, xəmiri nazik açılmış, əllə bükülmüş ənənəvi düşbərə.
- Kvadrat və romb formalı xəmirlərə təzə ət qiyməsi yerləşdirilərək səliqə ilə bükülür.
...
Ev şəraitində hazırlanan milli yarımfabrikatlar və hazır təamlar -
Ev şəraitində hazırlanan milli yarımfabrikatlar və hazır təamlar
- Yarpaq dolması: Təzə üzüm yarpağı ilə bükülmüş, xırda ölçülü, sıx bükməli dolmalar. Qazana düzülməyə hazır vəziyyətdə.
- Qutab üç...
Məhsul: Təndir və müxtəlif çörək növləri Təsvir: - Ənənəvi təndir
Məhsul: Təndir və müxtəlif çörək növləri
Təsvir:
- Ənənəvi təndir çörəyi: Uzunsov, nazik və kənarları qızarmış, içi isə yumşaq teksturalı. Təbii undan yoğrulub təndirdə yüksək istilikdə bişirildiy...