Məhsul: Ənənəvi Azərbaycan şirniyyatları – ev üsulu hazırlanan assortiment
Təsvir:
- Bakı paxlavası: Xəmiri nazik qatlarla yayılmış, xırda doğranmış qoz içi ilə lay-lay yığılmış, üzəri yumurta sarısı ilə parıldadılmış və hər dilimin üstü qoz ləpəsi ilə bəzədilmiş. Kəsmə forması klassik romb/üçbucaq dilimlərdir.
- Şəki halvasına bənzər naxışlı şirni: İncə, əl işiylə toxuma naxışları verilmiş yarpaq formalı qabıq, qat-qat xəmirdən hazırlanmış dekorativ görünüşlü məmulat.
- Şəkərli qat-qat kruassanvari peçenye: Kərə yağı ilə qatlanmış xəmirdən, bişdikdən sonra şəkər kristalları ilə örtülmüş, yüngül karamelləşmiş səth və xruştul qatlar.
Xüsusiyyətlər:
- Əl işi bəzək və kəsim
- Qoz ləpəli içlik
- Parlaq glazur örtük
- Qat-qat kərəyağlı xəmir notları
- Bayram süfrələri və qonaqlıq üçün uyğun dekorativ təqdimat
Qablaşdırma/təqdimat:
- Tam sinidə kəsilib hazır vəziyyətdə
- Dilimlər üst bəzəyi ilə səliqəli düzülüşdə
Münasibdir:
- Novruz və digər bayramlar
- Qonaqkarlıq, hədiyyəlik şirni qabları
- Çay süfrəsi və desert saatı