PİRŞAĞI BAĞLARINDAN “BAL KİMİ” ƏNCİR MÜRƏBBƏSİ
- Məhsul: Bütöv əncirdən hazırlanmış əncir mürəbbəsi
- Mənşə: Pirşağı bağları
- Tekstur və dad: Qatı, şəffaf şərbət; bal kimi şirin, aromatik; əncirlər bütöv və yumşaq
- Tərkib: Əncir, şəkər, su, limon duzu/limon şirəsi (klassik resept)
- Qablaşdırma: Şüşə bankalarda
- İstifadə məsləhətləri:
- Səhər yeməyində çörək, kəsmik, qaymaqla
- Çay süfrəsi və desertlər üçün bəzək və sous
- Dondurma, pankek, blinçik, yoqurt üzərinə
- Pendir lövhəsi ilə uyğunlaşır
- Saxlama: Quru və sərin yerdə; açıldıqdan sonra soyuducuda saxlayın, təmiz qaşıqla istifadə edin
- Xüsusiyyət: Ev üsulu, əncirlər seçilərək yığılır, şərbətə tam hopdurulur, əncirlər formasını saxlayır və dağılmır
Pirşağının günəşdə yetişən əncirlərinin təbii ətri və bal kimi şirinliyi bir bankada!