Milli şirniyyatlar – əl işləri
- Şəkərbura: Xəmir üzərində incə şəbəkə naxışları, kənarları hörmə büküm. İçlik olaraq üyüdülmüş qoz-fındıq/leistə qarışığı düşünüb hazırlanır. Üzəri zərif çiçək bəzəkləri və mirvari tipli dekorla tamamlanıb. Fərqli rəngdə (klassik və açıq çəhrayı çiçəkli) dekor variantları mövcuddur.
- Paxlava: Mis sinidə romb şəklində kəsilmiş, parlaq şərbətlə örtülmüş klassik Bakı paxlavası. İç qatlarda qoz ləpəsi dolu, üzəri qızılı rəngdə, hər dilimin üstündə qoz ləpəsi və xəmirdən dekor elementləri.
- Nabatlı şəkərli qat-qat bulkalar: Laylı, yağlı xəmir ilə hazırlanmış, bişdikdən sonra xırçıltılı səth və səxavətli kristal şəkər örtüyü ilə verilir.
Bayram süfrələri, nişan/xınayaxdı, qonaqlıq və hədiyyə qutuları üçün uyğun çeşid. Şəkillərdə göstərilən bəzək və formalarla hazırlanır.